—айтът се разглежда най-добре с Internet Explorer. јко текстовете се наслагват, тр€бва да се промен€т настройките в Compatibility View Settings на Internet Explorer. “ова става така: ¬ десни€ горен ъгъл на прозореца на Explorer има бутон за менюто Tools с формата на зъбчато колелце. ћоже да се използва този бутон и Compatibility View Settings или горещ клавиш Alt-X. и след това b. ¬ полето Add this website записвате или dir.bg или med-bg.com и натискате Add, Close
«ј –ј«√Ћ≈∆ƒјЌ≈ ѕ–≈« ћќЅ»Ћ≈Ќ “≈Ћ≈‘ќЌ Ќј“»—Ќ≈“≈ “” 
 

ћј√ј«»Ќ» «ј Ќј“”–јЋ≈Ќ ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ, ѕ–ќѕќЋ»—, ѕ„≈Ћ≈Ќ ѕ–јЎ≈÷, ѕ„≈ЋЌќ ћЋ≈„»÷≈, ѕ„≈Ћ≈Ќ ¬ќ—Џ  » ƒ–”√» ѕ„≈ЋЌ» ѕ–ќƒ” “» ¬ —ќ‘»я, ѕЋќ¬ƒ»¬, ¬ј–Ќј, Ѕ”–√ј—

 

ƒќЅј¬» —“–јЌ»÷ј“ј  Џћ —¬ќ»“≈ ‘ј¬ќ–»“» 
√ћќ  ќћѕё“Џ–Ќј Ў ќЋј  ќћѕё“Џ–Ќј √–јћќ“Ќќ—“ ћј –ќ—»  ”–—ќ¬≈ WORD EXCEL  ќћѕё“–» ≈ —ѕ≈–“» ј¬“ќћј“»«ј÷»я Ќќ¬»Ќ» ѕЋќ¬ƒ»¬— » ѕјЌј»– —  –јЋ»÷ј ƒ≈“— ј ѕ–≈—“ЏѕЌќ—“ ѕЏ“Ќј Ѕ≈«ќѕј—Ќќ—“ ѕ„≈Ћ≈Ќ ѕ–јЎ≈÷ ѕ–ќѕќЋ»— ѕ–ќѕќЋ»—ќ¬ ЎјћѕќјЌ ѕ„≈ЋЌќ ћЋ≈„»÷≈ ѕ„≈Ћј–—“¬ќ ‘Ћќ–ј ќ“–ј¬яЌ»я Ќј ѕ„≈Ћ»“≈ ѕ„≈Ћј– ћ≈ƒ Ќј ≈ƒ–ќ «Џ–Ќ≈¬ќ ¬≈—“Ќ»  ѕ„≈Ћ» ≈Ќ ј”—“» ј –≈…“»Ќ√ ЅќЋ≈—“» “ё“ёЌќѕ”Ў≈Ќ≈ –ј  Ќј √Џ–ƒј“ј –ј  Ќј ƒ≈Ѕ≈Ћќ“ќ „≈–¬ќ ¬ ѕјћ≈“ —“»’ќ¬≈ ƒќЅ–”ƒ∆ј –ј«Ќ» Ѕ»ЅЋ»ќ“≈ » «Ћј“Ќ» ƒ≈“— »  Ќ»√» ¬»Ћ’≈Ћћ ’ј”‘ ѕ–ќ√–јћј «ј Ћ≈ ÷»» —ЏƒЏ–∆јЌ»≈

ѕ„≈ЋЌ»“≈ ѕ–ќƒ” “» —≈ »«ѕќЋ«¬ј“ «ј Ћ≈„≈Ќ»≈ Ќј —Ћ≈ƒЌ»“≈ ЅќЋ≈—“»...
Ќј÷»ќЌјЋЌј –ј«¬ЏƒЌј ј—ќ÷»ј÷»я ѕќ ѕ„≈Ћј–—“¬ќ
Ќј÷»ќЌјЋ≈Ќ Ѕ–јЌЎќ¬» ѕ„≈Ћј–— » —Џё« /ЌЅѕ—/
—Џ¬≈—“»Ќ - ≈ƒЌќ »«„≈«ЌјЋќ ƒ≈“≈!!!
√ќ“¬ј–— » –≈÷≈ѕ“» — ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ » ѕ„≈ЋЌ» ѕ–ќƒ” “»

√–ј‘»  «ј ѕ–ќƒј∆Ѕ» Ќј ѕ„≈ЋЌ» ѕ–ќƒ” “» »  ќЌ—”Ћ“ј÷»»
ѕ–ќ√–јћј “≈—“ «ј √≈Ќ≈–»–јЌ≈ Ќј “≈—“ќ¬≈
ѕ–ќ√–јћј «јƒј„» «ј ”ѕ–ј¬Ћ≈Ќ»≈ Ќј “≈ ”ў» «јƒј„»
ЅЋјЌ » Ќј Ѕ”ЋЅјЌ  «ј ѕќѕЏЋ¬јЌ≈ Ќј  ќћѕё“Џ–

¬≈“≈–»Ќј–Ќќћ≈ƒ»÷»Ќ— » ƒЌ≈¬Ќ»  Ќј ѕ„≈Ћ»Ќј

ѕ„≈ЋЌќ ћЋ≈„»÷≈

назад

 напред

  


powered by FreeFind

Adobe Creative Suite Premium

Corel Corporation

 

Ќј√ќ–≈ ѕ–ќƒ” “» ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ ѕ–ќѕќЋ»— ѕ„≈Ћ≈Ќ ѕ–јЎ≈÷ ѕ„≈Ћ≈Ќ ¬ќ—Џ  ѕ„≈ЋЌј ќ“–ќ¬ј ѕ„≈ЋЌќ ћЋ≈„»÷≈ ѕ≈–√ј —ѕ≈÷»јЋ»“≈“» –≈—”–—»

ѕ„≈ЋЌќ ћЋ≈„»÷≈ ( Royal Jelly )

«дравейте!

Ќа този сайт публикуваме информаци€ за пчелно млечице /Royal Jelly/.

ѕърво е необходимо да се из€сн€т н€кои термини. ѕон€ти€та пчелно млечице и маточно пчелно млечице с известна условност могат да се см€тат за тъждествени. ќт къде произлиза тази условност. ¬ действителност младите пчели - кърмачки, които хран€т майката и пилото секретират два вида пчелно млечице /пчелно е защото се секретира от пчели/. ≈дини€т вид с който се хран€т ларвите до 3-и€ ден от своето развитие се нарича пчелно млечице, а други€т вид - с който се хран€т ларвите от които по-късно ще се развиват пчелни майки се нарича маточно пчелно млечице /защото с това млечице се хран€т ларвите на майката, мать на руски, от там и маточник - восъчна килийка с удължени стени, където се отглежда пчелата майка и от където се добива маточното пчелно млечице/. Ќай-правилно, като че ли би било да се нарича пчелно млечице от маточници, но така или иначе се е наложил терминът маточно пчелно млечице.

ѕоради по-горе посочените причини когато става въпрос за пчелно млечице, което се произвежда и продава в Ѕългари€. тр€бва да бъде €сно, че в съшност става въпрос за маточно пчелно млечице. ƒори само поради естеството на технологи€та на придобиване на млечице от маточници, то у нас се добива само и изключително маточно пчелно млечице, което е известно сред хората и се разпростран€ва под наименованието пчелно млечице. Ќа мен лично не ми е известно н€кой да добива и разпростран€ва млечицето с което се хран€т ларвите на пчелите работнички. ќт една страна това млечице е по-бедно по състав, от друга то е по-малко като количество, от трета добиването му би коствало много по-големи усили€ от страна на производителите и съответно то би било по-скъпо.

»ма и още един вид пчелно млечице - това е млечицето, с което пчелите кърмачки хран€т вече възрастната и полово зр€ла пчела майка. —ъщо н€мам информаци€ за наличие на достъпна технологи€ на добиване на такова млечице, което на практика означава, че н€кой тр€бва по н€какъв начин да го вземе от хоботчето на кърмачката в момента в който т€ го подава на пчелата майка.

“ъй като много хора имат достатъчно информаци€ за пчелно млечице първо ¬и представ€ме списък на предлаганите от нас продукти, които представл€ват 100% пчелно млечице или пчелно млечице е в комбинаци€ с други продукти с цел по-добро съхранение или по-ефективно въздействие.

«а тези от ¬ас, които искат да получат по-подробна информаци€ за пчелно млечице ( Royal Jelly ), мол€ вижте по-надолу.

ѕо първоначална иде€ този сайт е замисл€н като информационен, но с времето получаваната от нас все по-гол€ма информаци€ за въздействието и ефектите, които оказва пчелно млечице ( Royal Jelly ) ни накара да започнем производство и дистрибуци€, да търсим контакти с качествени партньори и да предлагаме само качествени и високо ефективни продукти. “ези предложени€ са продиктувани и от това, че на много места в страната се предлага пчелно млечице по неподход€щи начини, които компромитират продукта и обезмисл€т използването му.

ќписаните по-долу продукти се изпращат с куриер с наложен платеж до офисите на —пиди или ≈конт в страната или до посочен от ¬ас адрес. ѕощенските разходи са за сметка на получател€ на пратката. ѕоръчки могат да се прав€т на тел. 0888456121, 0888370219, 032624753, 032661544 и на e-mail:

ѕчелно млечице, в представените по-долу лиофилизирани форми, регистрирани като хранителни добавки, могат да се купуват и от следните наши партньори в страната:

град јдрес
ѕловдив ул. "–одопи" 20, ћагазин за лечебни храни и пчелни продукти - магазинът е закрит
ѕловдив ћагазин за лечебни храни на бул. "¬асил јприлов" срещу ћедицински университет - ѕловдив
ѕловдив ∆  "“раки€", ћагазин за здравословни храни и пчелни продукти "јћЅЏ–". «а контакти: –ум€на Ќецова, 0878294446 - не работим с т€х поради некоректност
—офи€ ∆  " расно село", ул. "ƒечко …орданов" 3, Ѕилкова и лекарствена аптека, GSM 0888839421
¬арна 0888323134

ѕредлагаме пчелно млечице в н€колко вида:

1. Ќатурално дълбоко замразено пчелно млечице в опаковки от 5 грама с цена 5 лв.

2. Ќатурално дълбоко замразено пчелно млечице в опаковки от 10 грама с цена 10 лв.

3. Ќатурално дълбоко замразено пчелно млечице в стъклени опаковки по 20 грама с цена 16,50 лв.

4. ѕчелно млечице в мед с цена 6 лв. —ъдържа 0,0029 кг млечице в 0,290 кг натурален пчелен мед

÷ена: 5 лв.

Ќатурално дълбоко замразено пчелно млечице в опаковка от 5 грама

:ћожете да купите от http://www.bhbp.bg

 

÷ена: 10 лв.

Ќатурално дълбоко замразено пчелно млечице в опаковка от 10 грама

:ћожете да купите от http://www.bhbp.bg

 

 

÷ена: ??? лв.

Ќатурално дълбоко замразено пчелно млечице в опаковка от 20 грама

«драви стъклени бурканчета с метални бели капачки.  ак изглеждат можете да видите “” 

:ћожете да купите от http://www.bhbp.bg

 

÷ена 6.00 лв.

ѕчелно млечице в мед

—ъстав: 2,9 гр натурално пчелно млечице в 290 гр. натурален пчелен мед

ѕродуктът е доказал себе си през годините. ћедът стабилизира и консервира пчелното млечице, като позвол€ва съхраненито му да става при стайна температура. — характерен при€тен меден вкус особено подход€ща форма за прилагане на пчелно млечице при деца, където директното даване на млечице под езика може да предизвика негативистична реакци€. ¬ли€нието му е положително върху апетита и растежа на децата, за подобр€ване на работата на имунната система, за подобр€ване на обм€ната на веществата на всички органи и системи, подобр€ва хормонални€ баланс, сън€. ѕри възрастни възстанов€ва нервната система и намал€ва чувството на умора, астени€, неврозност и психическо напрежение в следствие на подобрената трофика на нервната система. ѕчелното млечице има доказан антиаритмичен ефект върху сърцето, както и антидиабетогенен ефект.

ѕчелното млечице оказва положителен ефект при бременни за предпазване на плода от развитие на уродства на нервната система.

≈фектът на продукта е оптимален, ако по време на приемането му не се употреб€ва алкохол.

 

÷ена 2,50 лв.

ѕчелно млечице в мед

—ъстав: 1 гр. натурално пчелно млечице в 100 гр. пчелен мед

«а пчелното млечице по-подробно

ћладите пчели на възраст от 6 до 14 дни отдел€т пчелно млечице /Royal Jelly/ от хипофарингиалните си жлези и хран€т с него ларвите, от които ще се разви€т пчели работнички, майки или търтеи. ¬ дейстителност те приготв€т два вида пчелно млечице /Royal Jelly/ - едното е предназначено за ларвите на бъдещите майки през цели€ им период на развитие, а другото за ларвите на пчелите работнички и търтеите до тридневна възраст.

¬ научната литература, както и в интернет пространството, съществуват множество източници, които показват ползата от редовното използване на пчелното млечице /Royal Jelly/. явно темата е доста актуална и попул€рна тъй като към 21.09.2009 г. при търсене чрез Google по ключови думи "Royal Jelly" бро€т на откритите страници зас€гащи темата е 1 350 000. ѕри търсене по ключови думи "пчелно млечице" в българското интернет пространство бро€т на попадени€та е 12 400, а към 16.12.2008 г. вече са 18 000. “емата набира скорост. «а това има основателни причини.

ќсобено интензивни научни работи за установ€ване на въздействието на млечицето върху живите организми провеждат €понски автори. ƒоказано е въздействието на пчелно млечице върху клетъчните рецептори за инсулина, като по този начин се повли€ва благопри€тно диабет от II тип.

—ъществуват изследователски данни пак на €понски автори за положителното въздействие на пчелно млечице при лупус /вълчанка, Lupus erythematodes/.

Ќе случайно япони€ е един от най-големите вносители и консуматори на пчелно млечице, а средната възраст при €понците е една от най-високите.

‘изични свойства на маточното пчелно млечице

 ѕр€сното пчелно млечице /Royal Jelly/ е гъсто, пастообразно, непрозрачно вещество с кремавоб€л цв€т. ѕостепенно добива матово-жълтеникав отенък. Ћиофилизираното пчелно млечице /Royal Jelly/ е б€л до светлокремав, силно хигроскопичен прах. ¬одните му разтвори притежават същите свойства като и естественото.

ќтносителното тегло на пчелно млечице /Royal Jelly/ е 1,1

»ма добра електропроводимост, ко€то зависи от концентраци€та на разтвора, температурата, микроелементите, органичните киселини, аминокиселините, белтъците и др.

 оефициента на рефракци€ при 20 ∞— е от 1,3997 до 1,3811

јктивната киселинност на 1% воден разтвор варира от рЌ 3,6 до 4,8.

ќбща киселинност 3,3-6

 

’имични свойства на маточното пчелно млечице /Royal Jelly/

             ѕчелното млечицето, предназначено за ларвите, от които ще се отглеждат пчелни майки съдържа 69% вода т.е. 31% сухо вещество, а млечицето предназначено за ларвите за пчели работнички и търтеи 72% вода т.е. 28% сухо вещество.

¬ пр€сното пчелно млечице (по …ойриш, и Ўкендеров и »ванов) се съдържат: 

белтъци

10-18 %

захари 

9-17 % от които глюкоза и фруктоза 5-12%

мазнини

1,5-7 %

минерални соли

0,7-1,15 %

албумини и глобулини

от 1:1 до 2:1

10-хидрокси-2-деценова киселина

4,83%

 

¬итамини в пчелното млечице /Royal Jelly/

¬ един грам пчелно млечице /Royal Jelly/ се съдържат следните витамини в милиграми: 

¬итамини  оличество в мг ƒневни нужди при възрастни

¬1 (тиамин)

1,2-7,4 до 18

1,0 - 1,5 мг

¬2 (рибофлавин)

6-10 до 28

 

¬5 (пантотенова киселина)

89 - 180-200 до 511

 

¬6 (пиридоксин)

2-10,2

 

¬12

60-105

 

¬9(фолиева киселина)

0,5-2,2

0,4 мг

— (аскорбинова киселина)

3-5

 

Ќ (биотин)

1,6-4

 

–– (никотинова киселина)

48-125

 

”становени са в негол€мо количество мастноразтворимите витамини ј, —, D, ≈,  . ¬ по-гол€мо количество са водоразтворимите от групата (¬1, ¬2, ¬3, ¬9, ––). √орните стойности варират в широки граници при различните автори поради ползването на различни методики за определ€нето им.

 ћакро и микроелементи в пчелно млечице /Royal Jelly/

∆ел€зо, с€ра, магнезий, манган, мед, калий, калций, хром, никел, сребро, кобалт, манган, алуминий, арсен, живак, бисмут и злато.

 ѕолучаване и съхран€ване на пчелно млечице /Royal Jelly/

             Ќай-добри резултати се получават по метода без осирот€ване на пчелното семейство. ѕо този начин се запазва целостта и нормални€ живот на семейството, и се изб€гват биологичните смущени€, свързани с отнемането на майката. ѕроизводството на пчелно млечице /Royal Jelly/ започва в кра€ на пролетта и началото на л€тото. ¬ семейството тр€бва да има много пчели на възраст 5-15 дни и запечатано пило. –азвитието и функционирането на жлезите секретиращи пчелно млечице /Royal Jelly/, е невъзможно без обилна белтъчна храна Ц прашец и обилно нектароотдел€не. ѕри липсата им пчелите се подхранват със захарен сироп и прашец.

            Ќеобходим инвентар:

-         помещение за пренас€не на ларви и изваждане на пчелно млечице /Royal Jelly/.

-         шаблон за изработване и шаблон за монтиране на восъчни чашки

-         восъчни чашки

-         маточни летви за монтиране на восъчните чашки

-         маточни рамки за монтиране на маточните летви

-         игла за пренас€на на ларви

-         станок за закрепване на питата с ларвите

-         памучни покривки

-         сандъче за пренас€не на рамките с маточниците

-         нож за подр€зване на маточниците

-         дървена игла за изваждане на ларвите от маточниците

-     вакуум апарат за изсмукване на пчелно млечице /Royal Jelly/ от маточниците или неметални шпатулки за изгребването му

-         съдове за съхран€ване на пчелно млечице /Royal Jelly/

-         хладилник и/или фризер

 ѕодготовка на семействата без осирот€ване

             ѕри кошер ƒадан-Ѕлат се постав€ вертикална ханеманова решетка, ко€то раздел€ кошера на две отделени€ с по 8 и 4 пити, като в по-гол€мото отделение се остав€ майката. ѕри отглеждане на пчелите в двукорпусни и/или Ћангстрот-рутови кошери семейството се раздел€ с хоризонтална ханеманова решетка, като майката се изолира в долни€ корпус. ќт двете страни на маточните рамки тр€бва да има открито разновъзрастово пило, пити с прашец и мед. ѕоне половин час преди постав€не на маточната рамка в отделението, питите тр€бва да се подред€т, за да може в оставената между т€х празнина да провиснат пчели.

ћаточните летви се намазват с разтопен восък и на т€х се монтират по 25 восъчни чашки. „ашките се приготв€т от разтопен висококачествен восък с помощта на шаблон предварително накиснат във вода. ѕо този начин лесно се отдел€т восъчните чашки от шаблона. Ќа дъното на вс€ка чашка се постав€ капчица разредено пчелно млечице /Royal Jelly/ или разреден нектарен пчелен мед. ¬ърху него се постав€ ларва на възраст от 4 до 12 часа с помощта на специална игла. —емействата от които ще се вземат ларви се определ€т предварително. Ћарвите се пренас€т в светла ста€ при повишена влажност на въздуха и температура не по-ниска от 20 ∞—. Ћетвите със заредените чашки се покриват с влажна памучна покривка. ¬ъв вс€ка маточна рамка се монтират по две летви и се постав€т в кошера. Ћарвите престо€ват 60-72 часа. ѕрез този период пчелите кърмачки доизграждат восъчните чашки и добав€т млечице в т€х. Ќай-много млечице се съдържа в маточниците с ларви на възраст 2,5-3 дни. ÷икълът се повтар€ без прекъсване.

»звадените летви с маточниците се пренас€т в помещение, където надградената над млечицето част се изр€зва. — дървена игла се изваждат ларвите, а млечицето се изгребва с дървена или друга шпатулка, или се изсмуква с вакуум. —ъбира се в тъмно оцветени стъклени съдове при безупречна хигиена.

ѕри оптимални услови€ и добра квалификаци€ на персонала от едно силно семейство може да се получат през активни€ сезон до 500 гр. пчелно млечице.

—ъхранение

ƒо 6 месеца пчелното млечице /Royal Jelly/ се запазва добре в хладилник при температура от минус 2 до минус 5 ∞—. ѕри минус 15 до минус 18 ∞— може да се съхран€ва до 12 - 18 месеца.

—месване с пчелен мед в съотношение от 1:10 до 1:100 и съхранение на тъмно в хладилник.  —ъхран€ването и използването на млечице, смесено с пчелен мед е за предпочитане поне по две причини. ѕърво: ¬ меда млечицето се консервира и по този начин то става много устойчиво на външни температурни въздействи€. ћоже да се съхран€ва продължително при стайна температура, не на пр€ко слънчева светлина, както и в шкафове, огрети от слънце. ¬торо:  омбинирани€т прием на млечице и натурален пчелен мед има синергичен ефект, т.е. ефект при който 2 + 2 = 5. Ќай-веро€тна причина за това е наличието на различни микроелементи и др. съставки в пчелни€ мед, които служат като коферменти на ензимните системи на човешки€ организъм. ¬ млечицето, от друга страна има много хормоноподобни вешщества, които вли€€т пр€ко на метаболизма и на въглехидратната, мастната и белтъчната обм€на.

Ќай-добре се съхран€ва лиофилизираното пчелното млечице с водно съдържание под 5%. “ъй като е силно хигроскопично се постав€ в херметически съдове от тъмно стъкло, но не изисква специална температура.

 —войства на пчелното млечице

 ѕротивомикробни:

-         Streptococcus aureus

-         Streptococcus haemoliticus

-         Staphilococcus

-         Corinelocterium difteriae

-         Tripanozoma kruci Ц сънна болест

-         Micobacterium tuberculosis -

јнтивирусни:

-    Virus influenzаe - грип

јнтипротозойни:

-         Infusoria

-         Amoeba - дизентери€

-         Paramecium cauditum

ѕчелното млечице като хранително и профилактично средство

ѕредставл€ва високохранително и лесно усвоимо от организма вещество. —ъдържа необходимите за нормално съществуване елементи.

”силва апетита, повишава обм€ната на веществата, създава бодрост, настроение и прилив на сили, повишава имунната защита, подобр€ва функциите на жлезите с вътрешна секреци€, стимулира кръвообразуването и забав€ процесите на стареене.

‘армакологична активност на пчелното млечице

ƒоказано е активното вли€ние на пчелното млечице върху обм€ната на веществата, регулаци€та на ÷Ќ— и тъканното дишане. ѕовишава работоспособността, намал€ва отпадналостта и умората, увеличава масата на т€лото, ускор€ва растежа, подобр€ва апетита и сън€. ѕчелното млечице стимулира действието на двата отдела на вегетативната нервна система Ц симпатиков и парасимпатиков в резултат на което нормализира кръвното нал€гане. ѕри страдащите от високо кръвно нал€гане го понижава и обратно. ”величава еритроцитите, ретикулоцитите и хемоглобина в кръвта. —пособства за изработване на надбъбречни€ хормон адреналин. ѕри системно приемане на пчелно млечице се наблюдава регулиране на обм€ната на веществата, съкратителната способност на сърдечни€ мускул, разшир€ване на коронарните съдове и гладката мускулатура на бронхите. –егулира усво€ването на глюкозата в организма и мастната обм€на. оказва вли€ние върху ендокринната система, половата фригидност, лактаци€та и дълголетието.

‘олиева киселина, витамин ¬9

Ќа адрес http://www.umm.edu/altmed/ConsSupplements/VitaminB9FolicAcidcs.html#t могат да се намер€т множество основани€ за приемане на фолиева киселина в състава на пчелното млечице. ¬ него съотношението на витамините от група ¬ е максимално балансирано, което води до максимално полезно въздействие върху организма.

“ук в телеграфен вид избро€вам забол€вани€та, за които с гол€ма доза основание се счита, че са провокирани от понижен прием или повишен метаболизъм на фолиевата киселина в организма.

Ѕолест на јлцхаймер
√ръдна жаба /исхемична болест на сърцето,
Angina pectoris/
јтеросклерозис
–ак на гърдата
»згар€ни€
ƒисплази€ на шийката на матката /ѕредраково състо€ние на шийката на матката/
 олоректален рак /–ак на дебелото черво/
Ѕолест на
Crohn
ƒепресивни състо€ни€
’иперхолестеролеми€
»нфаркт на миокарда
ќстеопороза
”лцеро-хеморагичен колит
—понтанни аборти
Ќевъзможност за забремен€ване поради ниска активност или недостатъчно количество на сперматозоидите

÷итирам и дневните дози, необходими на деца, възрастни, бременни и кърмачки

  • кърмачета до 6 месечна възраст: 65 mcg
  • кърмачета от 7 до 12 месеца: 80 mcg
  • деца от 1 до 3 години: 150 mcg
  • деца от 4 до 8 години: 200 mcg
  • деца от 9 до 13 години: 300 mcg
  • подрастващи от 14 до 18 години: 400 mcg

¬ъзрастни

  • 19 години и повече: 400 mcg
  • бременни: 600 mcg
  • кърмачки: 500 mcg

јмериканската Ќационална «дравна —лужба препоръчва всички жени, които планират бременност да поемат по 400 микрограма (0.4 mg) фолиева киселина дневно. “ова може да предотврати до 70% от н€кои сериозни увреждани€ по рождение /palatum fissum, разцепване на небцето, вълча паст, заешка устна, разцепване на устната, spina bifida, мозъчни малформации, менингоцеле, менингомиелоцеле и др. ѕоради това, жената се нуждае от фолиева киселина преди да забременее. ≈то защо тр€бва да приемате фолиева киселина дори, ако не планирате бременност скоро. ќсобено внимание се обръща, че употребата на алкохол дори в минимални дози р€зко намал€ва количеството на фолиевата киселина в организма на бъдещата майка с всички произтичащи от това фатални последици за нейното дете.

 

«јўќ ѕ„≈ЋЌќ“ќ ћЋ≈„»÷≈ ≈ ѕќЋ≈«Ќќ «ј ƒ≈÷ј“ј /и неродените/

д-р ћирослав Ѕалчев, 0888456121, Ѕългари€, ѕловдив,  ул. УЋеги€Ф 2,

Miroslav.Balchev@med-bg.com, http://abiconic.dir.bg/bees/p4elno_mle4ize.htm

ѕчелното млечице, представл€ва секрет, който се отдел€ от специални жлези на пчелите Ц работнички. — него те хран€т пчелата - майка през цели€ период на нейни€ живот, личинките на пчелите Ц работнички и търтеите. Ќе всички пчели Ц работнички отдел€т пчелно млечице. ѕчелно млечице се отдел€ от млади пчели, които се движат плътно до майката и са част от нейната свита. “е се наричат пчели Ц кърмачки. –азличаваме маточно пчелно млечице Ц това е млечицето с което пчелите Ц кърмачки секретират за да хран€т майката и търтеиво пчелно млечице Ц това е млечицето с което се хран€т личинките на търте≠ите и пчелите Ц работнички в ранната фаза на т€хното развитие. ”становено е, че има различи€ в състава на маточното и търтеивото пчелно млечице. ѕринципно добиването на маточно пчелно млечице се извършва чрез залагане на много изкуствени маточници Ц това са по-дълбоки пчелни килийки, в които €йцата и личинките на бъдещите пчелни майки са изц€ло потопени в пчелно млечице. ѕо-големи€т размер на маточниците е необходим, тъй като пчелните майки са с по-гол€м размер от пчелите работнички. ¬ определена фаза на развитие на пчелните личинки те се отстран€ват от маточниците, а млечицето, което е там се изсмуква със специални вакуумни апарати. —лед това се разфасова и се съхран€ва при ниски температури във фризери.

ƒоказано е, че пчелното млечице вли€е положително на апетита на децата, на развитието на нервната система, на имунитета или с други думи казано на устойчивостта им към инфекциозни забол€вани€, на сън€. »зследвани€ на €понски автори показват, че пчелното млечице намал€ва нуждите от инсулин. –аботата е там, че инсулинът като хормон е необходим за навлизането на глюкозата в клетките Ц мускулни, мастни и др. √люкозата от сво€ страна е УгоривотоФ, необходимо на тези клетки за работата им. Ќещо повече. Ѕез наличието на глюкоза като енергиен източник функциите на клетките се нарушават. —ами си представете какво се получава при нарушаване на функциите на мускулните и още повече на нервните клетки, въпреки че за последните, за еритроцитите, сперматозоидите и чернодробните клетки инсулинът не е необходим директно.

Ќа адрес www.zhion.com/Royal_Jelly.html можете да прочетете в резюме ефектите, които оказва пчелното млечице и те са следните:

Ј        антиоксидантна дейност Ц блокира свободните радикали, които са много разпространени и имат цитотоксичен ефект. — недостатъчна антиоксидантна активност се напр€гат изключително много репаративните функции на организма, което може да доведе до пробив в имунната защита и по€ва на ракови клетки с неконтролируем растеж.

Ј        «ащитава нервната тъкан от увреждани€ и потенциира възстанов€ването и.

Ј        Ќамал€ва опасността от развитие на инсулинорезистентен зиабет, където инсулиновите рецептори на таргетните клетки са с понижена чувствителност към инсулин /т.нар. втори тип диабет, най-масово разпространен/.

Ј         атегорично подобр€ва работата на черни€ дроб, като намал€ва нивата на транс≠аминазите, повишени при прием на н€кои лекарствени продукти или забол€вани€, увреждащи хепатоцитите.

Ј        Ќамал€ва липопротеините с ниска плътност, които са основна причина за развитие на атеросклероза

Ј        ѕодобр€ва развитието на кожата и предотврат€ва развитието на атопичен дерматит

Ј        Ќормализира артериалното нал€гане

Ј        Ќамал€ва възпалителните процеси

Ј        ѕротивотуморен ефект и увеличаване на средната продължителност на живот

Ј        Ќамал€ва физическата умора след тренировки

Ј       ћощен атибактериален ефект срещу √рам Ц положителна флора, при комбинации с мед силен ефект срещу Pseudomonas aeruginosa

Ј        ѕренаталното /по време на бременността/ приемане от бъдещата майка намал€ва риска от уродства Ц вълча паст /palatum fissum/, менингоцеле, менингомиелоцеле, заешка устна /labium leporinum/, spina bifida, нощно напикаване /enuresis nocturna/ и др.

Ј        ћного р€дко има странични ефекти като алерги€ при предразположени пациенти 

EU, BG, ѕловдив, 09.04.2011

 

назад

 напред

 

ѕ–ќѕќЋ»—ќ¬ ЎјћѕќјЌ
÷≈Ќј 4.00 Ћ¬

ѕ„≈ЋЌќ
ћЋ≈„»÷≈
÷≈Ќј «ј 10 √–.
10.00 Ћ¬.

ѕ„≈Ћ≈Ќ
ѕ–јЎ≈÷ 100 g - 5 Ћ¬.
500 g - 22 Ћ¬,

 ѕ–ќѕќЋ»—ќ¬
—ѕ»–“≈Ќ
–ј«“¬ќ–
25 ml 30% - 3,50
Ћ¬

Ќј“”–јЋ≈Ќ ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ - Ѕ” ≈“ ќ“ ƒќЅ–”ƒ∆ј
0.800 кг. - 8 Ћ¬.

Ќј“”–јЋ≈Ќ ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ - Ѕ” ≈“ ќ“ ƒќЅ–”ƒ∆ј
0.950 кг. - 9 Ћ¬.

«ј ѕќ–Џ„ » 032624753
0888456121
0888370219

ћќ∆≈“≈ ƒј  ”ѕ»“≈ Ќј“”–јЋ≈Ќ ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ - Ѕ” ≈“ ќ“ ƒќЅ–”ƒ∆ј

«ј ѕЏЋЌ»я —ѕ»—Џ  — ѕј–“Ќ№ќ–— »“≈ ћј√ј«»Ќ» ѕќ“Џ–—≈“≈ ¬ GOOGLE "ћј√ј«»Ќ» «ј ћ≈ƒ" »Ћ» ѕќ—≈“≈“≈ http://abiconic.dir.bg/bees/magazini.htm 

¬ ѕЋќ¬ƒ»¬
Ѕ”Ћ. »¬јЌ ¬ј«ќ¬ 74,
—≈–√»я «ј ѕЋќƒќ¬≈ » «≈Ћ≈Ќ„”÷»
Ќ≈ –јЅќ“»ћ — “ќ«» ћј√ј«»Ќ “Џ…  ј“ќ ’–»—“ќ » Ѕјўј ћ” ƒ≈Ћ„ќ  ќ—“јƒ»Ќќ¬ ƒяЋ ќ¬ Ќ» ƒЏЋ∆ј“ 365 Ћ¬. ќ“ ƒ≈ ≈ћ¬–» 2010 √. «ј —“ќ ј ќ—“ј¬≈Ќј Ќј  ќЌ—»√Ќј÷»я

¬ ћј√ј«»Ќј Ќј ”Ћ. "—Ћј¬яЌ— ј" 25 Ѕ
/«јƒ ¬ќ≈ЌЌј ЅќЋЌ»÷ј/

ѕ–ќƒј¬ј —≈ Ќј“”–јЋ≈Ќ ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ ќ“ ƒќЅ–”ƒ∆ј

¬ ћј√ј«»Ќј «ј ѕЋќƒќ¬≈ » «≈Ћ≈Ќ„”÷» Ќј ”Ћ. "ѕ≈“ ќ ƒ. ѕ≈“ ќ¬" 57
/—–≈ў” ”„»Ћ»ў≈ ƒ”Ўќ ’јƒ∆»ƒ≈ ќ¬/

ѕ–ќƒј¬ј —≈ Ќј“”–јЋ≈Ќ ѕ„≈Ћ≈Ќ ћ≈ƒ ќ“ ƒќЅ–”ƒ∆ј

¬ —ќ‘»я
¬ ƒ≈ЌќЌќўЌ» ћј√ј«»Ќ» "Ѕ≈…Ћ»" — јƒ–≈—:

Ѕ”Ћ. "’–»—“ќ Ѕќ“≈¬" 59
”Ћ. "¬»’–≈Ќ" 37

Ќе работим с тези магазини, тъй като ни дължат пари.

 


ѕоследна пром€на: 02.04.2015 г. 02:03:53

ICQ 256933797, mIRC #bees, 032624753, 0888456121, http://www.bhbp.bg

‘орма за контакти